Είσοδος Μελών

Είσοδος Εγγραφή

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Ονομα Μέλους
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Γυμναστής Στίβου στο Ποδόσφαιρο; Φυσικά και ΝΑΙ!

IMG 20150624 201956

 

 

Γράφω αυτό το άρθρο μετά από δύο τυχαία γεγονότα – συζητήσεις, που συμπτωματικά συνέβησαν με χρονική απόσταση μόλις 12 ωρών.

Στην πρώτη συζήτηση, με κορυφαίο γυμναστή ποδοσφαίρου επαληθεύτηκε αυτό που εδώ και χρόνια συζητάμε, ότι Τώρα οι προπονητές ποδοσφαίρου «ανακαλύπτουν την Αμερική».

Προπονητικά δεδομένα, τα οποία προκύπτουν μέσω σύγχρονης τεχνολογίας και επιστήμης, που πρόσφατα εισήλθε στο ποδόσφαιρο, είναι γνωστά και καταγεγραμμένα στους προπονητές του Στίβου από το ‘80 ακόμη.

Πρόκειται για πειραματικά δεδομένα, καταγεγραμμένα στους προπονητικούς δείκτες εδώ και 40 χρόνια!

Η επόμενη τυχαία συζήτηση ήταν με έναν φίλο μου, πατέρα ενός ποδοσφαιριστή, ο οποίος ανέφερε στον γυμναστή της ομάδας ότι ο γιός του γυμνάζεται μαζί μου. Η απάντηση που έλαβε ήταν : «Α! πολύ καλός ο Στέφανος, αλλά είναι του Στίβου»!

Ο καλός προπονητής γυμναστής, αν είναι του στίβου, δεν σημαίνει ότι θα κάνει και προπόνηση στίβου στους ποδοσφαιριστές. Για όνομα του Θεού! Απλώς, όπως προανέφερα, τη γνώση που έχει τη μετατρέπει σε ποδοσφαιρική προπόνηση. Μέσα από αυτήν μπορεί να αποκομίσει το ωφέλιμο ο κάθε παίκτης, που θα γυμναστεί τελικά με άνθρωπο της γνώσης.

Μην ξεχνάμε, ότι οι κορυφαίοι γυμναστές της Ελλάδας είναι του στίβου : Βαμβακάς, Κέντζος, Πομάσκι, Μπίσμπας, είναι μόνο κάποια από τα ονόματα που εργάζονται -είτε εργάστηκαν- στις κορυφαίες Ελληνικές ομάδες με αμέτρητα πρωταθλήματα και κύπελλα…

Αλλά και στην Ευρώπη συμβαίνει αυτό, κάτι που διαπίστωσα από τα ταξίδια μου στο εξωτερικό, αλλά και από αρθρογραφία.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι ο καλός γυμναστής θα βγάλει και σωστή προπονητική διαδικασία και αποτελέσματα.

Και μην ξεχνάμε τον βασικό κανόνα της προπονητικής, «Όλοι από τα αποτελέσματα των αθλητών μας κρινόμαστε».

 

PMPFKP

Επισκέπτες on line

Αυτή τη στιγμή: 27 επισκέπτες και 0 μέλη On Line